Varuhuset Tempos invigning 1961

Tempos varuhus som invigdes år 1961 med den klassiska tårtfasaden. Det var en liten speciell byggnad med alla dessa hål, måste säg att den var charmig samtidigt som den var ful. Jag vet inte vilket år denna fasad försvann när huset byggdes om. Själva tårtfasaden ligger nu ute på Gässlösa i skogskanten och man kan se det ifrån Skjutbanegatan. Se bilden nedan.

20120927 Foto Glenn Murberg
Ja här står en den alla dessa betongelement till ingen nytta, eftersom Borås ska vara en konst- och kulturstad hitta på något med dessa, man skulle kunna använda dom till att plantera blommor i t.ex. Det är ju lite synd att de ligger i skogen och bara vittrar sönder.
Man ser hur mycket folk det står utanför Tempo och har en förväntan att få komma in på invigningsdagen och kanske göra något fynd. En fin parkering för cyklar vid trottoaren framför Tempo så går det inte att göra i dag. Man ser hur bred Allégatan är mot i dag, nu är det smalare gata och bredare trottoarer. Vid denna tid fanns det inte några träd på Allégatan så det ser lite tomt ut. Tittar man på Allégatan i dag så ser den grön och lummig ut med träden som står vid trottarkanterna, det klart att det ska finnas träd på en gata som heter Allégatan.
Säga vad man vill om Tempohuset så var det speciellt med sin fasad och på Tempohuset i Uppsala togs tårtfasaden ner så sent som 2015.

PDF-fil