Sagagatan - Brahegatan

 Korsningen Sagagatan – Brahegatan år 1965 i detta blogginlägg började jag närma mig mina hemtrakter. Bodde en bit upp på Brahegatan så här ner har man sprungit många gånger men har inga tydliga minnen av detta hus i korsningen. Inte de husen ner på Sagagatan heller vet inte när dom försvann. Lindblads Specerier står det på skylten på huset och notera den lilla automaten som står till höger om skyltfönstret. Jag kommer ihåg att mittemot detta hus på Brahegatan låg det en drickaaffär Banco hette den och den fanns kvar på 1990-talet om jag inte missminner mig. Vi grabbar var där ofta där och tiggde till oss klistermärken och dom fräckaste märkena var dessa Tuborg.
Längre ner på Sagagatan under min uppväxttid fanns det en villa med en neonskylt där det stod Club Marie, vi var där ofta och kollade, vi fick reda på ett det var en porrklubb. Sedan har jag för mig att det huset stod tomt ett par år också innan pälsvaruhandeln flyttade dit. Men intressant var det i alla fall att smyga omkring där, vet inte hur gammal jag kunde vara, men skulle tippa på att jag var i 10 eller 11-årsåldern. Mittemot denna villa låg Transportkompaniet och vägg i vägg låg Konsumbageriet och där var man och tiggde lite bullar och kakor och ofta fick man en liten påse med skadisar.



Så här ser korsningen ut i dag, minns inte när jag fotograferade denna bild. Sedan gick det in en gata från Brahegatan som heter Tallåsgatan som gick hela vägen till Folkungagatan förbi Elinshage. Vet att där var det ett hus ganska så förfallet och där bodde det en gubbe som vi grabbar var livrädda för. Vi vågade knappt gå förbi hans hus när han var ute och det tyckte vi var läskigt men vi var ju inte så gamla på den tiden. Nu när man sitter och skriver så kommer minnena tillbaka samt att man längtar tillbaka till det område som man är uppvuxen. Jag får nog åka och fotografera lite runt där jag är uppvuxen och minnas tillbaka. Jag minns speciellt kullen som vi alltid kallade den för som man alltid åkte pulka ner mot Sagavallen och man byggde alltid kojor på den tiden. Man var ju alltid ute då men jämför man mot i dag så sitter ju barn inne men dator, surfplatta eller tv-spel. Sedan har jag hört talas om att de ska byggas på själva fotbollsplanen men det är bara lösa rykten som jag har här. Nä det får nog bli att åka ”hem” en dag när det är fint väder och fotografera lite runt där jag är uppvuxen. Kommer att visa dessa bilder i ett senare blogginlägg.

PDF-fil