BP-Mack på Varbergsvägen

En gammal BP med adress Varbergsvägen 12 lite annorlunda mot dagens mackar, här kunde man få service som att kolla olja med mera. I dagens läge får man gör allt sådant själv. Huset finns fortfarande kvar fast det är många år sedan macken stängdes, det som finns kvar av denna vy av huset är den vänstra pelaren och plattformen utanför dörren.
Sedan intill huset går nu stadsmotorvägen precis intill fasaden man fick till och med ta bort balkonger på husets gavel. Förstår inte vitsen med att dra en stadsmotorväg precis utanför knuten på ett hus och sedan längre fram mellan två fabriksbyggnader. Jag var ju inte så gammal då när det byggde motorvägen men det hade varit intressant att få se hur spårgatan såg ut i verkligheten, jag kan inte hjälpa det men jag tycker att det såg så vackert ut förr i tiden många vackra hus. Det är många hus som har rivits för att motorvägen skulle gå där den går, många hus som betydde mycket för Borås historia. Sedan hela Brodal har försvunnit och det har jag inget minne av dom enda huset jag minns där är Mödrahemmet och så låg det två trähus på Brodalsgatan som såg jag till och med när dom revs. Vad jag har sett så var ju hela Brodal vackrare än vad det är i dag när de har byggt det Gina Tricothuset och det tycker jag är synd att de byggde det huset där, när man kommer på motorvägen från Göteborg så ser man bara lite av Gustav Adolfskyrkans torn innan kunde man se mycket mer. Gina Tricothuset kallas nu i folkmun för ”Skuggan” och det gör verkligen skäl för det namnet


Detta är vad som finns kvar macken på Varbergsvägen. Visserligen måste det vara lite nytänkande vid nyproduktion men det får gå till en viss gräns. Men som jag har sagt att förr i tiden var det bättre när de byggde rejäla och vackra hus mot dagens. Jag efterlyser era bilder från Brodalsområdet, även rivningsbilder och din egen historia och det kan vara en historia om din uppväxttid. Det är bara att maila mig.

PDF-fil